Ohjelmistossa

Ryysyrannan Jooseppi

13-113-vuotiaille
Kesto n. 2 h 20 min sisältäen väliajan

Ohjaus: Janne Kuustie
Dramatisointi: Kuustie-Calamnius-Jartti
Lavalla: Sini-Sisko Calamnius ja Tuuli Jartti
Musiikin sovitus: Tuuli Jartti

Heinäkuussa 2017 Limingassa ensi-iltansa sekä huiman vastaanoton saanut Ryysyrannan Jooseppi on tilattavissa keikalle. Kysy lisää teatterin toimistolta ja katso esityksen traileri täältä!

Ilmari Kiannon klassikkoteoksen raikasta tulkintaa ryydittää toisen yhteiskuntakriitikon, Irwin Goodmanin, musiikki. Musiikki tulkitaan lavalle herkästi, hauskasti, naisellisesti, punkisti, popisti, folkisti, discosti ja voimalla!

Esitys on fyysinen laulelma köyhyydestä, protesti, kevytliikkeinen tragikomedia joka poukkoilee hersyvästi ajassa: menneessä, nykyhetkessä ja tulevassa.

”Niin herra kansalainen, kapitalisti niin sinä hymyilevä hyväosainen maailman neiti, rientäkää te vain omiin harrastuksiinne, hienosti nyrpistäen nenää, ja jättäkää toiset huutamaan ja hukkumaan,sillä sehän on maailman meno.” Ilmari Kianto: Ryysyrannan Jooseppi

”Tekijäkolmikon Janne Kuustien, Sini-Sisko Kalajoen ja Tuuli Jartin Kiannon romaanin ympärille ideoima musiikki ja esityskudelma toimii kuin häkä.Kahdessa tunnissa on paljon naurettavaa, pureskeltavaa, rummutettavaa, kuunneltavaa ja pohdittavaa. Ei kannata missata tätä haistattelua ja paistattelua.Kahden tunnin kokonaisuuden aikana tulee monta kertaa yllätetyksi ja ällikällä lyödyksi.” Eeva Kauppinen, Kaleva.

”Ryysyrannan Jooseppi oli loistavaa fyysistä-, soveltavaa-, väline-, musiikki- ja mitä niitä nyt onkaan teatteria.Loistavia sovituksia tutuista Irwinin lauluista, jotka hienosti nivottiin tarinaan. Todella taitavat Sini-Sisko ja Tuuli pitivät yleisön otteessaan. Suosittelen!” Katsoja

”Kesän kulttuuritapaus, viihdyttävää, hauskuuttavaa ja raikasta temmellystä Ryysyrannan tunkiolta Espanjan kautta Kelaan ja takaisin. Ehdottomasti peukku!” Katsoja