Ohjelmistossa

Minun näköiseni dinosaurus

6-106-vuotiaille
Kesto 1 h

Ohjaus ja dramaturgia: Louna-Tuuli Luukka
Rooleissa: Sirpa Grip ja Anu Enqvist
Puvustus ja tarpeisto: Heidi Kesti
Tila- ja valosuunnittelu: Ville Aunola
Musiikki: Tuuli Jartti
Tuotanto: työryhmä, Laura Rekilä, teatteri Akseli Klonk
Viestintä ja markkinointi: Laura Rekilä, työryhmä
Valokuvat: Tiina Wallin, työryhmä

Miten päästä tutustumaan mukavan herran valeasuun kätkeytyneeseen ihanaan Marjattasaurukseen? Hidastavatko kummallisen painavat pikkukukkaset pehmeän Kuusauruspojan diskotanssia? Mitä himmeä hiekka tekee Säihkysauruksen suomuille ja vuoren huipulle kiipeäminen pienelle Vaeltajasaurukselle? Minkä näköinen dinosaurus sinä olet?

Yleisö saa seurata, kun kahden toimeliaan dioraamaharrastajan häärätessä projektinsa parissa tapahtuu odottamaton käänne – heidän kokoamansa pienoismalli herääkin elämään lumoavaa ja omaehtoista elämäänsä. Rakentajaihmisten ja rakennettavien dinosaurusten todellisuudet käyvät värikästä vuoropuhelua ja nähtäväksi jää, kuka rakentaa ketä. Mitä siitäkin sitten tulee, kun pienoismallin asukkaat päättävätkin itse, millainen elämä on kullekin juuri sopiva – ja etenkin hauska!

“Minun näköiseni dinosaurus” on tarina omia reittejään kohti vaihtoehtoista maailmaa kulkevista dinosauruksista. Ne valitsevat oman tiensä sen sijaan, että tepastelisivat jompaakumpaa niistä valmiiksi tallatuista poluista, sinistä tai punaista, joilla kasvetaan tytöistä ja pojista tädeiksi ja sediksi. Se kertoo myös innostuksesta, toisten tukemisesta, käpypalmuista, nörteistä, herkullisista väreistä, ravisuttavasta musiikista ja tee-se-itse –elämästä. Saamme tietää dinosauruksista asioita, joita ei voi oppikirjoista lukea.
Näiden seikkailijoiden johdolla esitys toteaa iloiten, että on sekä huipputärkeää että supertavallista saada kasvaa juuri sellaiseksi yksilöksi kuin oikealta tuntuu!

Teos on totetutettu yhteistuotantona Akseli Klonkin ja Liskoliitto – työryhmän kanssa.
Liskoliiton www-sivut : https://minunnakoisenidinosaurus.wordpress.com/