Menneet näytelmät

Herra Ylpön taulukauppa

Herra Ylpön taulukauppa on monitaiteellinen tanssiteos. Sen lähtökohtana on käytetty Herra Ylpön 14 teosta. Teoksen innoittajana ovat toimineet myös Herra Ylpön sanoitukset. Esitys yhdistää teatteria, tanssia, musiikkia, sirkusta ja kuvataidetta.

Herra Ylpön taulukauppa on paikkasidonnainen ja luotu pop-up näyttämömme Klonkan tilaan, jota käytetään teoksessa monipuolisesti. Teoksessa käytettävät kuvat ovat olleet myös lähtökohtana teoksen musiikille, josta vastaavat HIM-, Rytmihäiriö- ja Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeiden Jukka Kröger sekä FM2000- ja Vox Flatus -yhtyeiden Antti Junttila. Esityksessä käytetty kuvataide tuo mukaan oman tematiikkansa.

Teos on toteutettu yhteistuotantona Teatteri Airopikin kanssa.

Kesto: 1,5 h (sis.väliajan)

Ohjaus: Janne Kuustie

Käsikirjoitus: Herra Ylppö, Jukka Kröger, Antti Junttila, Anna-Leena Järvi, Janne Kuustie

Kuvataide: Herra Ylppö

Musiikki ja äänimaailma: Antti Junttila ja Jukka Kröger

Esiintyjä: Anna-Leena Järvi

Puvustus: työryhmä

Videot ja promokuvat: Veera Uutinen

Herra Ylpön taulukauppa on erilainen taidenäyttely. – – Tanssiva, fyysinen ja akrobaattinen esiintyjä Anna-Leena Järvi assosioi, reagoi liikkeellä ja puhuu kankaalle heijastetuista kuvista esiin asioita, joita ei kerran katsomalla pystyisi huomaamaan. – – Taulujen kuvista tuotetut sana-assosiaatioketjut alkavat muistuttaa vapaasti virtaavaa modernia runoa.” – Eeva Kauppinen, Kaleva.

Kantaesitys 31.3.2023. K18 – tilassa anniskelu.

Liput 18/12 €. Alennus opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Esityksiin käy Kaikukortti. Ryhmävaraukset ja tiedustelut Akseli Klonkin toimistolta.

HUOM! Esitykset Pop-up näyttämö Klonkalla, Hallituskatu 20. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, joten pyydämme tarvittaessa olemaan meihin yhteydessä ennakkoon, niin voimme avustaa tilaan pääsyssä. Yhteydenotot: akseliklonk@gmail.com