Valtakunnallinen Monologikilpailu 2021

24. VALTAKUNNALLINEN MONOLOGIKILPAILU 12.-14.2.2021 OULUSSA
Hakuaika on päättynyt. Valinnat ilmoitetaan hakeneille 29.10.2020. Ohjelmisto julkaistaan marraskuussa.

Valtakunnallinen Monologikilpailu on avoin sekä ammattilaisille että harrastajille. Monologin kestoa tai esitysmuotoa ei ole rajattu. Esityksen kielenä on oltava joko suomi, ruotsi tai saame. Loppukilpailuun valitut julkaistaan marraskuussa 2020. Monologit kilpailuun valitsee teatteri Akseli Klonkin johtaja ja ohjaaja Janne Kuustie.

Loppukilpailu järjestetään Kulttuuritalo Valveella ja loppukilpailussa näytellään livenä. Monologikilpailun pääpalkintona on 3000 € stipendi. Vuodesta 2021 alkaen kilpailun 2. sija saa 1000 € stipendin ja 3. sija 500 € stipendin. Monologikilpailun voittajan valitsee teatterialan ammattilaisista koostuva raati. Lisäksi jaetaan muita stipendejä ja yleisö äänestää omaa suosikkiaan.

Vuonna 2020 kilpailun voitti Miiko Toiviainen monologilla Kepeä elämäni. Toiseksi tuli Henry Räsänen monologilla Se kuitenkin liikkuu! – maata kiertävän runonlausujan tragikoominen taitelijajuhla. Kolmanneksi tuli Panu Valo: Lentävä suomalainen – toinen meistä on Paavo Nurmi. Finaalissa oli 18 kilpailijaa ja finaalin raadissa toimivat Seppo Honkonen, Hilkka Hyttinen, Eeva Kauppinen, Janne Kuustie, Anna-Mari Laulumaa, Matti Tuomela ja Juha Vuorinen.

Aikaisemmin 20 kertaa Pieksämäellä järjestetty Monologikilpailu siirtyi vuonna 2018 Ouluun yhdessä Teatterimaraton- festivaalin kanssa. Tapahtuman järjestävät ensimmäisen monologikilpailun perustaja Janne Kuustie ja teatteri Akseli Klonk.