Ibsen-Kuustie-Peer Günt

The PEER GYNT eli henkilö vuorilla

 

Kesto 1 h 15 min

12-112-vuotiaille

 

Käsikirjoitus: Henrik Ibsen

Ohjaus ja sovitus: Janne Kuustie

Puvustus: Tarja Pekkala

Varjokuvat: Mira Kautto

Valot: Antti Leimi

Lavastus: Työryhmä

Juliste, kuvat: Tiina Wallin

Musiikki: Peer Günt

Musiikin sovitus: Työryhmä

Rooleissa: Pete Miettunen, Tommi Saha, Antti Viitala

 

The PEER GYNT eli henkilö vuorilla

on rockhenkinen sovitus Ibsenin klassikkonäytelmästä. Edvart Griegin monisävyinen musiikki on vaihtunut suomirockin klassikkobändin elämänmakuiseen musiikkiin. Näytelmän tekstiä on suoraviivaistettu ja riisutun rikkaassa toteutuksessa käytetään monipuolisen yksinkertaisesti hyödyksi varjoteatterin sadunomaisia ratkaisuja. Kolmeen osaan jaettu oman itseyden etsimis klassikossa Peer Gyntin edesmennyt isä Jon Gynt on juonut kaikki rahansa ja hänen kuoltuaan perhe on jäänyt köyhyyteen.

 

NUORI Peer ei halua tulla isänsä kaltaiseksi ja unelmoi paremmasta elämästä. Peerillä on kuitenkin paheensa: rehvastelu ja ylimielisyys. Ylimielinen Peer ryöstää morsiamen hääpäivänä ja joutuu lainsuojattomaksi. Pakomatkallaan hän päätyy peikkojen linnaan.

 

KESKI-IKÄINEN Peer käy autiomaassa läpi itsensä elämänvaiheita ”lähikuvassa Peer Gynt” tyylisesti. Hän kertoo bisneksistään ja uusista ura suunnitelmista , mutta joutuu taas vaikeuksiin intohimonsa vuoksi

 

VANHA Peer huomaa, ettei ole enää entisensä vaan haluaa luopua kaikesta kokemastaan. Peer vaipuu epätoivoon. Eikö kukaan muista Peer Gynttiä? Onko Peer Gynt ollut olemassa? Eikö Peer Gynt ole ollut kenellekkään tärkeä?

 

 THE PEER GYNT eli henkilö vuorilla

Akseli Klonk, Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Finland, Puh. 050-316 6488, akseliklonk(at)gmail.com