Akseli Klonk

Nukketeatteriyhdistys Akseli Klonk ry on vuonna 1999 perustettu ja vuonna 2001 rekisteröitynyt yhdistys, jonka tavoitteena on luoda, edistää ja kehittää nukketeatteritoimintaa Oulussa ja Pohjois-Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää vuonna 1998 perustettua Akseli Klonk -nimistä ammattiteatteria.

 

Kevätalvella 2014 nukketeatteri Akseli Klonk pelkisti nimensä Akseli Klonkiksi. Nimenmuutoksen taustalla on pyrkimys laajentaa Klonkin toimintaa ja linjaa, ei pyrkiä eroon nukke-ja välineteatterista.

 

Teatteri on erikoistunut lapsille tuotettuihin nukke- ja välineteatterinäytelmiin. Esityksissä hyödynnetään monipuolisesti myös fyysisen teatterin  ja tanssiteatterin tekniikoita. Akseli Klonkin lähtökohtana on jatkuva, ympärivuotinen toiminta mahdollisimman laajan ja monipuolisen ohjelmiston kera taiteellisesta tasosta ja viihtyvyydestä tinkimättä.

 

Vuodessa Akseli Klonkilla on noin 450 esitystä ja yleisöä noin 25 000.

 

Henkilökunta

JANNE KUUSTIE

TEATTERINJOHTAJA

Akseli Klonkin taiteellinen johtaja, ohjaaja, dramaturgi ja perustaja.

 

Monipuolisen uransa aikana Janne on ohjannut, käsikirjoittanut ja dramatisoinut lähes 200 näytelmää.

ANU ENQVIST

YLEISÖTYÖNTEKIJÄ

Anu on ollut Klonkin toiminnassa mukana vuodesta 2014 sekä lavalla että lavan takana. Anun vastuualue on teatterin yleisötyö ja teatterikerhotoiminta. Lisäksi hän näyttelee, ohjaa, tuottaa, siivoaa, roudaa, koordinoi ja unelmoi.

Freelancerit

MIKA KIVINIEMI

FREELANCER

Mika  on monipuolinen esittävän taiteen ammattilainen. Hän ohjaa, käsikirjoittaa ja näyttelee ja on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja.

 

Mika on oululaisen ATT-ensemblen perustajajäsen ja Kulttuuriosuuskunta Ilmeen hallituksen puheenjohtaja.

 

SIRPA GRIP

NÄYTTELIJÄ JA MONIOSAAJA

Hei! Olen Sirpa ja olen ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana Akseli Klonkissa vuodesta 1999. Olen toiminut enimmäkseen näyttelijänä, mutta mukaan on myös mahtunut työtehtäviä teatterikentän laidasta laitaan. Koskaan ei tiedä mihin tehtävään päätyy, tai mitä uusi prokkis tuo tullessaan. Siksi tykkään Klonkista, se osaa aina yllättää.

PETE MIETTUNEN

FREELANCER

Pete Miettunen on freelancer näyttelijä ja muusikko. Uransa aikana hän on vaikuttanut mm. Oulun kaupunginteatterissa, Oulun Ylioppilasteatterissa ja Teatteri Airopikissa. Miettunen soittaa kuudessa bändissä, joista mainittakoon mm. Hebosagil, Aivot ja Makkarapojat.

 

LOTTA VAATTOVAARA

FREELANCER

Lotta Vaattovaara on 27-vuotias näyttelijä Oulusta. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Kansallisteatterin kiertuenäyttämöllä ja Rauman Sekä Oulun Kaupunginteattereissa. Vaattovaara muistetaan Oulussa The Addams Family -musikaalin Wednesdayn roolista, Breaking the Wavesista ja Janne Kuustien ohjaamasta Poika Mancinista.

 

Akseli Klonkin kanssa Vaattovaara aloitti yhteistyön Punkero -näytelmässä muusikkona ja näyttelijänä.

 

MIKKO KARJALAINEN

FREELANCER

Olen tehnyt musiikkia n. 47:een Akseli Klonkin tai Airopikin näytelmään alkaen vuodesta 1997. Musiikit olen tehnyt lähinnä polkuharmoonilla, balalaikalla ja tietokoneella, joko itse tai hyvän ystäväni Heimo Pietiläisen kanssa yhteistyössä, puolesta ja toisinaan jopa nimissään.

 

En ole monessa Klonkin näytelmässä näytellyt, mutta maailmanlaajuistakin hypeä saanut "Karhuja 3 ja 1 Kultakutri" on niistä ehdottomasti paras. Muutenkin aika monet Klonkin näytelmät ovat lähellä sydäntäni olleet, jo vuodesta 1997.

LOUNA-TUULI LUUKKA

FREELANCER

Louna-Tuuli Luukka on helsinkiläistynyt, mutta usein Oulussakin toimiva freelancer, joka toimii teatterin ja esitystaiteen kentällä useissa eri ryhmissä niin ohjaajana, esiintyjänä, kirjoittajana kuin pedagoginakin.

 

Akseli Klonkissa Louna-Tuuli on toiminut näyttelijänä vuodesta 2003. Tämän lisäksi hän on ollut apukätenä, -silmänä ja -aivoina ohjaajalle sekä lavastaja-nukentekijälle.

JOUNI JÄRVENPÄÄ

FREELANCER

 

TARJA PEKKALA

PUVUSTAJA SEKÄ TAITEEN MONIOTTELIJA

Tarja on ollut mukana Klonkissa vuodesta 2002, puvustanut lukuisia näytelmiä ja tehnyt siinä ohella kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mitä teatterin tekemiseen liittyy. Ammatikseen hän taikoo kultaa… no, mistä vaan.

HEIDI KESTI

FREELANCER

Heidi on kuvataiteilija ja vaatetusalan artesaani. Hän toimii kuvataiteilijana, freelancer-puvustajana ja -lavastajana.

 

 

 

TIINA WALLIN

FREELANCER

Tiina on kuvataitelija (AMK) ja valokuvaaja. Pimiötyöskentelyn kautta digiaikaan ja Klonkille vuonna 2016 tupsahtanut

Tiina kuvaa Klonkin näytelmiin promokuvat ja muut markkinointimateriaalit.

TOMMI SAHA

FREELANCER

 

ANSSI LAIHO

FREELANCER

 

PÄIVI SOINI

FREELANCER

 

TUULI JARTTI

FREELANCER

 

Yhdistyksen hallitus

SINI-SISKO KALAJOKI

NÄYTTELIJÄ JA YLEISVIRTUOOSI

Näyttelee, jumppaa, siivoaa, puuttuu asioihin, laulaa, ohjaa ja hihittää. Mukana Akseli Klonkissa epäsäännöllisen säännöllisesti jo vuodesta 2003. Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja koulutettu hieroja. Tykkää roudauksesta , keikkailusta ja treenaamisesta. Ei tykkää kiireestä ja hapen puutteesta

MINNA SYED

YHDISTYKSEN HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Kulttuurituottaja, kasvatustieteilijä

Työskennellyt toistakymmentä vuotta esittävän taiteen parissa, lähinnä näytellyt, tuottanut, ohjannut, kouluttanut, kurssittanut, opettanut, vaikuttanut ja hanke... ttanut. Tällä hetkellä pääasiallisesti syö, imettää, zombeilee. Haaveilee nukkumisesta, matkustamisesta ja kunnianhimoisista taideprojekteista.

 

OSSI ILANO

PARKOURIN SALAMAMIES

Ossi on kissan lailla valo-ja äänipöydän takaa Akseli Klonkin lavalle pompannut monitoimimies. Ossi taitaa parkourin, näyttelemisen, ääni-ja valotekniset hommat, nikkaroinnin ja positiivisen meiningin. Vuodesta 2008 Klonkissa ollut Ossi tykkää kikkailusta, kekseliäisyydestä ja mukavista ihmisistä. Ossi ei tykkää flunssaisena esiintymisestä eikä sählingistä.

ANTTI VIITALA

IHMEIDENTEKIJÄ

Muusikko, näyttelijän tapainen ja jostain syystä myös kulttuurituottaja. Melko tanakka kokemus yhdistystoiminnasta, etenkin harrastajataetterin parissa. Puhuu mielellään asiaa ja etenkin sen vierestä. Kannataa silti ytimekästä toimintaa ja kokoustamista. Tekee vielä suuria ihmeitä, pieniä on jo tehnytkin, ja niinhän tekee kaikki muutkin.

MARIKA KASTELLI

TUULETTAJA

Leipätyöni luokanopena pitää mieleni nuorena ja antaa näkökulmia tulevaan. Jossain määrin varkain ja sattumien kautta ovat teatteri ja draama tulleet osaksi minua ja työtäni. Ja siitähän ei auta kuin nauttia! Klonkin hallitukseen tuonkin tuulahduksen koulumaailmasta. Samalla tuuletan itseäni ja ajatuksiani ruuhkavuosien ulottumattomissa!

 

Akseli Klonk, Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Finland, Puh. 050-316 6488, akseliklonk(at)gmail.com