Akseli Klonk

Nukketeatteriyhdistys Akseli Klonk ry on vuonna 1999 perustettu ja vuonna 2001 rekisteröitynyt yhdistys, jonka tavoitteena on luoda, edistää ja kehittää nukketeatteritoimintaa Oulussa ja Pohjois-Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää vuonna 1998 perustettua Akseli Klonk -nimistä ammattiteatteria.

 

Kevätalvella 2014 nukketeatteri Akseli Klonk pelkisti nimensä Akseli Klonkiksi. Nimenmuutoksen taustalla on pyrkimys laajentaa Klonkin toimintaa ja linjaa, ei pyrkiä eroon nukke-ja välineteatterista.

 

Teatteri on erikoistunut lapsille tuotettuihin nukke- ja välineteatterinäytelmiin. Esityksissä hyödynnetään monipuolisesti myös fyysisen teatterin  ja tanssiteatterin tekniikoita. Akseli Klonkin lähtökohtana on jatkuva, ympärivuotinen toiminta mahdollisimman laajan ja monipuolisen ohjelmiston kera taiteellisesta tasosta ja viihtyvyydestä tinkimättä.

 

Vuodessa Akseli Klonkilla on noin 450 esitystä ja yleisöä noin 25 000.

 

Henkilökunta

JANNE KUUSTIE

TEATTERINJOHTAJA

Akseli Klonkin taiteellinen johtaja, ohjaaja, dramaturgi ja perustaja.

 

Monipuolisen uransa aikana Janne on ohjannut, käsikirjoittanut ja dramatisoinut lähes 200 näytelmää.

ANU ENQVIST

YLEISÖTYÖNTEKIJÄ

Anu on ollut Klonkin toiminnassa mukana vuodesta 2014 sekä lavalla että lavan takana. Anun vastuualue on teatterin yleisötyö ja teatterikerhotoiminta. Lisäksi hän näyttelee, ohjaa, tuottaa, siivoaa, roudaa, koordinoi ja unelmoi.

Teatterin Hallitus

ANNA-KAISA KETTUNEN

 

Anna-Kaisa Kettunen on Kaustiselta lähtöisin oleva teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja freelance-näyttelijä ja muusikko. Hän on toista vuotta Akseli Klonkin hallituksen varapuheenjohtajana ja näyttelee vuonna 2019 Herra Huu-näytelmässä.

 

SAIJA LAUKKA

 

Saija Laukka on oululainen draamaopettaja ja erityisopettaja, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti improvisaatioteatteri ja klovneria. Hän on improvisaatioteatteri Kudoksen perustajajäsen. Saija toimii Akseli Klonkin hallituksen sihteerinä.

KRISTIINA PAKSUNIEMI

 

Kristiina Paksuniemi on taiteellistunut ex-fyysikko, joka taiteilee kahden tyttären ja muun elämän kanssa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat mm. riippumatossa pötköttely, tanssiminen ja tietysti hyvä teatteri, kuten Akseli Klonk. Pitkä linjan teatterinharrastaja sekä lavan että katsomon puolella. Paksuniemen puheenjohtajannuija on heilunut aiemmin myös Oulun ylioppilasteatterin puolella.

HANNA JARVA

 

Hanna Jarva on Rovaniemeltä Oulun kautta Kiiminkiin kotiutunut kulttuurialan asiantuntija (FM) ja tuleva kirjastotäti. Vuosina 2013-2015 Hanna toimi Oulun ylioppilasteatterin järjestösihteerinä ja tuottajana. Erityistaitoihin kuuluvat kirjoittaminen ja markkinointi. Hän on toista vuotta Akseli Klonkin hallituksen taloudenhoitajana.

MIKA KIVINIEMI

FREELANCER

Mika  on monipuolinen esittävän taiteen ammattilainen. Hän ohjaa, käsikirjoittaa ja näyttelee ja on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja.

 

Mika on oululaisen ATT-ensemblen perustajajäsen ja Kulttuuriosuuskunta Ilmeen hallituksen puheenjohtaja.

 

SIRPA GRIP

NÄYTTELIJÄ JA MONIOSAAJA

Hei! Olen Sirpa ja olen ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana Akseli Klonkissa vuodesta 1999. Olen toiminut enimmäkseen näyttelijänä, mutta mukaan on myös mahtunut työtehtäviä teatterikentän laidasta laitaan. Koskaan ei tiedä mihin tehtävään päätyy, tai mitä uusi prokkis tuo tullessaan. Siksi tykkään Klonkista, se osaa aina yllättää.

PETE MIETTUNEN

FREELANCER

Pete Miettunen on freelancer näyttelijä ja muusikko. Uransa aikana hän on vaikuttanut mm. Oulun kaupunginteatterissa, Oulun Ylioppilasteatterissa ja Teatteri Airopikissa. Miettunen soittaa kuudessa bändissä, joista mainittakoon mm. Hebosagil, Aivot ja Makkarapojat.

 

LOTTA VAATTOVAARA

FREELANCER

Lotta Vaattovaara on 27-vuotias näyttelijä Oulusta. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Kansallisteatterin kiertuenäyttämöllä ja Rauman Sekä Oulun Kaupunginteattereissa. Vaattovaara muistetaan Oulussa The Addams Family -musikaalin Wednesdayn roolista, Breaking the Wavesista ja Janne Kuustien ohjaamasta Poika Mancinista.

 

Akseli Klonkin kanssa Vaattovaara aloitti yhteistyön Punkero -näytelmässä muusikkona ja näyttelijänä.

 

MIKKO KARJALAINEN

FREELANCER

Olen tehnyt musiikkia n. 47:een Akseli Klonkin tai Airopikin näytelmään alkaen vuodesta 1997. Musiikit olen tehnyt lähinnä polkuharmoonilla, balalaikalla ja tietokoneella, joko itse tai hyvän ystäväni Heimo Pietiläisen kanssa yhteistyössä, puolesta ja toisinaan jopa nimissään.

 

En ole monessa Klonkin näytelmässä näytellyt, mutta maailmanlaajuistakin hypeä saanut "Karhuja 3 ja 1 Kultakutri" on niistä ehdottomasti paras. Muutenkin aika monet Klonkin näytelmät ovat lähellä sydäntäni olleet, jo vuodesta 1997.

LOUNA-TUULI LUUKKA

FREELANCER

Louna-Tuuli Luukka on helsinkiläistynyt, mutta usein Oulussakin toimiva freelancer, joka toimii teatterin ja esitystaiteen kentällä useissa eri ryhmissä niin ohjaajana, esiintyjänä, kirjoittajana kuin pedagoginakin.

 

Akseli Klonkissa Louna-Tuuli on toiminut näyttelijänä vuodesta 2003. Tämän lisäksi hän on ollut apukätenä, -silmänä ja -aivoina ohjaajalle sekä lavastaja-nukentekijälle.

JOUNI JÄRVENPÄÄ

FREELANCER

 

TARJA PEKKALA

PUVUSTAJA SEKÄ TAITEEN MONIOTTELIJA

Tarja on ollut mukana Klonkissa vuodesta 2002, puvustanut lukuisia näytelmiä ja tehnyt siinä ohella kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mitä teatterin tekemiseen liittyy. Ammatikseen hän taikoo kultaa… no, mistä vaan.

HEIDI KESTI

FREELANCER

Heidi on kuvataiteilija ja vaatetusalan artesaani. Hän toimii kuvataiteilijana, freelancer-puvustajana ja -lavastajana.

 

 

 

TIINA WALLIN

FREELANCER

Tiina on kuvataitelija (AMK) ja valokuvaaja. Pimiötyöskentelyn kautta digiaikaan ja Klonkille vuonna 2016 tupsahtanut

Tiina kuvaa Klonkin näytelmiin promokuvat ja muut markkinointimateriaalit.

TOMMI SAHA

FREELANCER

 

ANSSI LAIHO

FREELANCER

 

PÄIVI SOINI

FREELANCER

 

TUULI JARTTI

FREELANCER

 

OSSI ILANO

FREELANCER

Ossi Ilano on parkour-ohjaaja ja liikuntaneuvojaopiskelija. Kissan lailla valo-ja äänipöydän takaa Akseli Klonkin lavalle aikoinaan pompannut monitoimimies taitaa parkourin, näyttelemisen, ääni-ja valotekniset hommat, nikkaroinnin ja positiivisen meiningin. Ilano aloitti Klonkissa vuonna 2008 ja on nykyään mukana keikkaluontoisesti.

SINI-SISKO CALAMNIUS

FREELANCER

Sini- Sisko Calamnius on teatterialan freelancer, joka on näytellyt ja monitehtävöinyt Akseli Klonkissa epäsäännöllisen säännöllisesti jo vuodesta 2003. Calamnius on valmistunut vuonna 2007 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Syksystä 2017 hän on toiminut Akseli Klonkin Teatrix- kerho-ohjaajana Valveella.

Akseli Klonk, Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Finland, Puh. 050-316 6488, akseliklonk(at)gmail.com