Heinäkuussa 2017 Limingassa ensi-iltansa sekä huiman vastaanoton saanut " Ryysyrannan Jooseppi" palaa näyttämölle lokakuussa Oulussa. Esitykset ovat Valvenäyttämöllä.

 

Ilmari Kiannon klassikkoteoksen raikasta tulkintaa ryydittää toisen yhteiskuntakriitikon, Irwin Goodmanin, musiikki. Musiikki tulkitaan lavalle herkästi, hauskasti, naisellisesti, punkisti, popisti, folkisti,discosti ja voimalla!

 

Esitys on fyysinen laulelma köyhyydestä, protesti, kevytliikkeinen tragikomedia joka poukkoilee hersyvästi ajassa,menneessä, nykyhetkessä ja tulevassa.

 

"Niin herra kansalainen, kapitalisti niin sinä hymyilevä hyväosainen maailman neiti, rientäkää te vain omiin harrastuksiinne, hienosti nyrpistäen nenää, ja jättäkää toiset huutamaan ja hukkumaan,sillä sehän on maailman meno."

- Ilmari Kianto:Ryysyrannan Jooseppi

 

Ikäsuositus 13-113 v

 

Lavalla: Sini-Sisko Kalajoki ja Tuuli Jartti

Musiikin sovitus: Tuuli Jartti

Dramatisointi: Kuustie-Kalajoki-Jartti

Ohjaus: Janne Kuustie

 

Kesto noin 2 h. Sisältää väliajan.

---

 "Tekijäkolmikon Janne Kuustien, Sini-Sisko Kalajoen ja Tuuli Jartin Kiannon romaanin ympärille ideoima musiikki ja esityskudelma toimii kuin häkä.Kahdessa tunnissa on paljon naurettavaa, pureskeltavaa, rummutettavaa, kuunneltavaa ja pohdittavaa. Ei kannata missata tätä haistattelua ja paistattelua.Kahden tunnin kokonaisuuden aikana tulee monta kertaa yllätetyksi ja ällikällä lyödyksi." Eeva Kauppinen,Kaleva.

 

”Ryysyrannan Jooseppi oli loistavaa fyysistä-, soveltavaa-, väline-, musiikki- ja mitä niitä nyt onkaan teatteria.Loistavia sovituksia tutuista Irwinin lauluista, jotka hienosti nivottiin tarinaan. Todella taitavat Sini-Sisko ja Tuuli pitivät yleisön otteessaan. Suosittelen!”Katsoja

 

"Kesän kulttuuritapaus, viihdyttävää, hauskuuttavaa ja raikasta temmellystä Ryysyrannan tunkiolta Espanjan kautta Kelaan ja takaisin. Ehdottomasti peukku! " Katsoja

 

Esitykset Kulttuuritalo Valveen Valvenäyttämöllä:

 

to 19.10 klo 12 ja klo 19,

pe 20.10 klo 12 ja klo 19.

la 21.10 klo 15

 

Esitykset syyslomaviikolla:

to 26.10 klo 19,

pe 27.10 klo 19

la 28.10 klo 16

 

 Ryysyrannan Jooseppi

Akseli Klonk, Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Finland, Puh. 050-316 6488, akseliklonk(at)gmail.com