Liskoliitto-työryhmä & Akseli Klonk -teatteri esittää:

MINUN NÄKÖISENI DINOSAURUS

 

Kuka päättää mistä väreistä dinosaurus saa tykätä: merensinisestä, flamingonpunaisesta, tipunkeltaisesta vai sudenharmaasta? Kuka päättää, millaisia leikkejä dinosaurus haluaa leikkiä? Mitä jos lentolisko onkin kiinnostuneempi sukeltamisesta kuin puiden latvojen yllä liihottamisesta?

 

Yleisö saa seurata, kun kahden toimeliaan dioraamaharrastajan häärätessä projektinsa parissa tapahtuu odottamaton käänne - heidän kokoamansa pienoismalli herääkin elämään lumoavaa ja omaehtoista elämäänsä. Rakentajaihmisten ja rakennettavien dinosaurusten todellisuudet käyvät värikästä vuoropuhelua ja nähtäväksi jää, kuka rakentaa ketä. Mitä siitäkin sitten tulee, kun pienoismallin asukkaat päättävätkin itse, millainen elämä on kullekin juuri sopiva - ja etenkin hauska!

 

“Minun näköiseni dinosaurus” on tarina omia reittejään kohti vaihtoehtoista maailmaa kulkevista dinosauruksista. Ne valitsevat oman tiensä sen sijaan, että tepastelisivat jompaakumpaa niistä valmiiksi tallatuista poluista, sinistä tai punaista, joilla kasvetaan tytöistä ja pojista tädeiksi ja sediksi. Se kertoo myös innostuksesta, toisten tukemisesta, käpypalmuista, nörteistä, herkullisista väreistä, ravisuttavasta musiikista ja tee-se-itse –elämästä. Saamme tietää dinosauruksista asioita, joita ei voi oppikirjoista lukea.

 

Näiden seikkailijoiden johdolla esitys toteaa iloiten, että on sekä huipputärkeää että supertavallista saada kasvaa juuri sellaiseksi yksilöksi kuin oikealta tuntuu!

 

Liskoliitto-työryhmä rakentaa Valvenäyttämölle maailman, joka kietoo katsojat sateenkaaren sävyihin, mahasta kutittavaan musiikkiin ja liikkeeseen. Se kutsuu katsojan pohtimaan omana itsenään olemisen arvoa, ihmisyyden eri puolia ja sukupuolen moninaisuutta.Taustalla ovat Luukan produktiota varten tekemät trans- tai muunsukupuolisten henkilöiden haastattelut. Ihmisoikeusjärjestö Seta kuvaa transsukupuolisuutta siten, että ihmisellä on erilainen sukupuoli-identiteetti tai tapa ilmaista sukupuoltaan kuin häneltä syntymässä määritetyn sukupuolensa perusteella odotetaan.

 

Kantaesitys la 16.11.2019 Valvenäyttämöllä (Hallituskatu 7, Oulu).

 

Esityksen kesto 60 min.

 

Katso esitysajat

 

 

TEKIJÄT

 

Ohjaus ja dramaturgia: Louna-Tuuli Luukka

 

Rooleissa: Sirpa Grip ja Anu Enqvist

 

Puvustus ja tarpeisto: Heidi Kesti

 

Tila- ja valosuunnittelu: Ville Aunola

 

Musiikki: Tuuli Jartti

 

Tuotanto: työryhmä, Laura Rekilä, teatteri Akseli Klonk

 

Viestintä ja markkinointi: Laura Rekilä, työryhmä

 

Valokuvat: Tiina Wallin, työryhmä

 

 

Esitys on Liskoliitto-työryhmän ja teatteri Akseli Klonkin yhteistuotanto. Akseli Klonk on 20 vuotta toiminut, oululainen lasten ja nuorten esityksiin ja työpajoihin erikoistunut ammattiteatteri. Työryhmä koostuu ammattitaitoisista pohjoissuomalaisista teatteritaiteilijoista, jotka toimivat sekä Klonkissa että vapaalla kentällä. Kaikki tekijät ohjaajasta puvustajaan ja näyttelijöistä muusikkoon ovat kokeneita ja koulutettuja, monipuolisia teatteriosaajia, joilla on vankka kokemus niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin takanaan runsaasti esityksiä ja rutkasti kokemusta soveltavasta taiteesta ja erilaisten ryhmien ohjaamisesta.

 

TUKIJAT

 

Esityksen valmistumista ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

 

 Minun näköiseni dinosaurus

Akseli Klonk, Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Finland, Puh. 050-316 6488, akseliklonk(at)gmail.com